W II fazie jemy to co w fazie I i dodatkowo dokładamy warzywa i spożywamy je bez ograniczeń.
Sernik bez ograniczeń w I fazie i II fazie:

- 1 kg białego sera
- 350 ml jogurtu naturalnego 2 %
- 6 łyżek Sussiny w proszku
- 5 jajek
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub mąki kukurydzianej
- 3-4 łyżki soku z cytryny
Ser zmielić dwa razy. Do dera dodać jogurt, sok z cytryny i słodzik zmiksować przez 2 minuty po czym dodać po całym jaju i wymieszać. Na końcu dodać skrobię i jeszcze przez 2 min zmiksować. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 80 minut.
Sałatka z piersi kurczaka ala kebab

- 2 piersi z kurczaka
- przyprawa do kebaba
- sałata lodowa
- jogurt naturalny 0%
- pomidorki koktajlowe
- ogórek zielony
- rzodkiewka
- sól i pieprz
Pierś kroimy na małe kawałeczki i przyprawiamy przyprawą do kebaba. Patelnię teflonową smarujemy lekko tłuszczem i smażymy pierś. Sałatę rwiemy na małe kawałeczki, warzywa kroimy i wrzucamy do miski. Do warzyw dokładamy wystygłe usmażone mięso na koniec zalewamy jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.