Przepisy na potrawy – płaski brzuch


Kurczak z fasolką i ryżem
  • 50 g filetu z piersi kurczaka
  • 35 g suchego ryżu brązowego
  • 2 garści fasolki szparagowej
  • łyżeczka nasion słonecznika
  • sok z cytryny
  • łyżka oliwy
  • ulubione zioła

Mięso kroimy i oprószamy przyprawami, smażymy bez tłuszczu. Fasolkę szparagową gotujemy na parze. Sok z cytryny mieszamy z oliwą i ziołami. Na patelni prażymy nasiona słonecznika. Do mięsa na patelni dodajemy ugotowany wcześniej brązowy ryż, fasolkę szparagową, uprażone nasiona oraz sok z cytryny i oliwę, wszystko razem mieszamy i dusimy przez 2-3 minuty.

Cielęcina w sosie szpinakowym
  • 120 g udźca cielęcego
  • 50 g suchego makaronu razowego
  • 2 pęczki świeżego szpinaku
  • 2/3 opakowania naturalnego jogurtu bez cukru
  • łyżeczka oliwy
  • przyprawy
  • ząbek czosnku

Cielęcinę kroimy i smażymy bez tłuszczu. Dodajemy szpinak, oliwę oraz ząbek czosnku, dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy jogurt oraz przyprawy. Ugotowany makaron, polewamy sosem.

Makaron z brokułami i szynką
  • 75 g szynki wołowej
  • 50 g suchego makaronu
  • 3 małe różyczki brokułu
  • 1/3 opakowania jogurtu naturalnego bez cukru
  • łyżeczka suszonych rodzynek
  • łyżka oliwy
  • przyprawy ziołowe

Makaron gotujemy, szynkę kroimy w paski i smażymy na oliwie. Brokuły gotujemy na parze. Makaron mieszamy z szynką, dodajemy rodzynki, brokuły. Składniki polewamy jogurtem z ziołami.

Dorsz w warzywach
  • 120 g filetu z dorsza
  • 50 g suchego brązowego ryżu
  • 3 pieczarki
  • mała czerwona papryka
  • cebula
  • 1/2 szklanki kiełków fasoli mung
  • 1/2 puszki pomidorów
  • łyżka oliwy
  • przyprawy

Rybę oprószamy przyprawami, skrapiamy oliwą, obkładamy pieczarkami, cebulą, papryką, pomidorami oraz kiełkami i zapiekamy 15 minut. Podajemy z ryżem.

Kuskus z bakłażanem
  • 120 g filetu z piersi kurczaka
  • 50 g suchej kaszki kuskus
  • mały bakłażan
  • czerwona papryka
  • 1/2 cebuli
  • bulion warzywny
  • natka
  • łyżeczka oliwy

Mięso kroimy i smażymy bez tłuszczu. Bakłażan, paprykę i cebulę kroimy i dusimy z oliwą, w bulionie. Do miękkiego kuskusu dodajemy posiekaną natkę, warzywa i mięso. Mieszamy i dusimy 2-3 minuty.

Zupa pomidorowa z makronem
  • 120 g filetu z indyka
  • 50 g suchego makaronu razowego
  • 1/2 puszki pomidorów
  • 1,5 szklanki pokrojonej włoszczyzny
  • 1,5 łyżeczki oliwy
  • przyprawy

Do bulionu wrzucamy mięso, pomidory, oliwę i włoszczyznę, przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Zupą zalewamy wcześniej ugotowany makaron.

Roladki z cukinii z fetą
  • 2 plasterki sera typu feta 30%
  • mała cukinia
  • duży pomidor
  • łyżeczka oliwy
  • przyprawy

Cukinię kroimy wzdłuż, smarujemy fetą. Na środku roladki kładziemy plaster pomidora i przyprawy. Zawijamy i przekłuwamy wykałaczką. Blachę skrapiamy oliwą. Gotowe roladki zapiekamy ok. 20 minut.

Smacznego!

Oceń:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(0 głosów, średnia: 0,00 z 5)
Ładowanie ... Ładowanie ...

Poleć:

なぜ日本の女性はルイヴィトンのバッグをそんなに崇拝していますか? ヨーロッパのブランド名の中で、ルイヴィトンiphoneケースのブランド価格は最高ですので、あなたがブランドのパッケージを購入したい場合、多くの人々の最初の選択は、ルイヴィトンのバッグを選択します。 第二の理由は、群れの心理が働いていることです。あなたの友人や同僚がブランド携帯ケースのバッグを買うときに、あなたが持っていなければ、あなたは誰とも、そしてみんなと両立できないように見えます また、このパッケージを購入するお金がないと感じます。 日本社会におけるルイ・ヴィトンの盛り上がりは、約5年間続きました。 なぜなら、物事が誰のためにも洪水になると、それは無益になるからです。 だから日本の通りが21世紀に入ると、ルイ・ヴィトンバッグが突然姿を消した。 あなたがまだルイヴィトンのバッグで買い物をしているなら、あなたは田舎者または外国人として扱われる可能性が高いです。 ルイ・ヴィトンは日本にいるので、それはヌーボーの富がある。