Chrupiąca surówka


Składniki:
  • główka kruchej sałaty,
  • 2 łodygi selera,
  • ogórek sałatkowy,
  • 3 pomidory,
  • 5 rzodkiewek,
  • czerwona papryka,
  • łyżka soku z cytryny,
  • 3 łyżki oleju,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz
Opis wykonania:

Umyć liście sałaty i porwać na niewielkie kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Resztę warzyw dość drobno pokroić. Warzywa włożyć do szklanego naczynia i wymieszać. Sok cytrynowy, olej i łyżkę przegotowanej wody ubić widelcem w miseczce. Gdy sos zgęstnieje, doprawić go cukrem, solą i pieprzem. Można dodać bazylię jeśli ktoś lubi. Polać surówkę sosem i wstawić do lodówki. Znakomicie smakuje w połączeniu z grillowanym mięskiem.

Oceń:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(0 głosów, średnia: 0,00 z 5)
Ładowanie ... Ładowanie ...

Poleć: