Surówka z kalarepki oraz ogórka i rzodkiewki


Składniki:
  • 3 – 4 kalarepki,
  • 1 świeży ogórek,
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki z koperkiem,
  • kilka rzodkiewek,
  • sok z cytryny lub koncentrat róży,
  • 2 łyżki oleju sojowego,
  • 0.5 szkl. śmietany,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz
Opis wykonania:

Warzywa dokładnie umyć, osączyć. Kalarepkę i ogórek cienko obrać. Delikatne, środkowe listki kalarepki można pozostawić i drobno posiekać. Kalarepkę utrzec na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny i olejem, wymieszać, dodać pokrajane w drobne słupki rzodkiewki i posiekaną zieleninę. Wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Przygotowaną surówkę wyłożyć na półmisek, obłożyć dookoła pokrajanymi w drobną kostkę ogórkiem. Posypać posiekanym koperkiem, szczypiorkiem lub nacią pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Oceń:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(0 głosów, średnia: 0,00 z 5)
Ładowanie ... Ładowanie ...

Poleć:

fodboldtrøjer børn futbalove dresy na predaj billige sykkelklær på nett
maillot de foot pas cher Lacné Futbalove Dresy strój piłkarski Billiga Fotbollströjor landsholdstrøje billige fotballdrakter fussball trikots kaufen Imitazioni Orologi Chopard Imitazioni Orologi Rolex Imitazioni Orologi Cartier Imitazioni Orologi Hublot Imitazioni Orologi Panerai