Składniki:
- 2 pory,
- sól,
- cukier do smaku,
- kwaszony ogórek,
- 2 jabłka,
- 3 łyżeczki oleju (łyżeczka musztardy)
Opis wykonania:
Oczyścić pory z zewnętrznych, uszkodzonych części, przyciąć spadające swobodnie, długie, ciemnozielone liście. Wyciąć twardą piętkę. Pozostałe zielone liście przekroić wzdłuż na połowę i dokładnie wymyć. Wypłukane pory, osączone z wody pokroić w cienkie półpierścienie, a następnie lekko osolić i posypać cukrem, przykryć. Jabłka i ogórki obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać do porów. Wymieszać surówkę z olejem i musztardą, jeżeli trzeba, przyprawić do smaku cytryną lub kwasem cytrynowym. Oczywiście można ją także wymieszać z majonezem i posypać po wierzchu ugotowanym na twardo, posiekanym jajkiem lub tartym żółtym serem. Surówki z porów są bardzo smaczne z dodatkiem owoców, takich jak śliwki, gruszki oraz można do nich dodawać paprykę, pomidory, marchew, kapustę białą, włoską i czerwoną.
casus telefon ve telefon dinleme ya±Äl±Äzmları telefon dinleme programı casus telefon dinleme yazılımı telefon dinleme cihazı telefon dinle ortam dinleme cihazı gizli dinleme cihazı telefon dinleme cihazları dinleme cihazı oda dinleme özel dedektiflik takip aratırma eÅŸ takibi özel dedektif takip araÅŸtırma dinleme cihazları tr dedektiflik sitesinde ortam dinle, telefon dinleme