Przepisy na Surówki

Składniki: Opis wykonania: Kapustę posiekać i rzucić na gotującą wodę osoloną. Zagotować i odcedzić kapustę. Kwasek cytrynowy rozpuścić i dodać do kapusty (utrwala kolor). Dodać starte jabłko na grubej tarce, cebulę pokroić, natkę i koper posiekać. Doprawić do smaku.

Składniki: Opis wykonania: Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Kapustę drobno poszatkować, wymieszać z burakami, posiekana zielenina i oliwą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, kminkiem.

Składniki: Opis wykonania: Rzodkiew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej / małe oczka /. Odcisnąć sok. Dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem białym, cukrem, sokiem z cytryny. Wymieszać.

Składniki: Opis wykonania: Pora sparzyć, odciąć zielone liście, cienko pokroić w krążki. Rzodkiewkę umyć i utrzeć na grubej tarce. Cebulkę drobno pokroić. Do wszystkich składników dodać śmietanę (jogurt), przyprawy i wymieszać. Wstawić do lodówki na 20 minut przed podaniem. Smacznego! Można ...
Tシャツ コピー