Wielkanocne dania w fazie III


Jeśli nie wyobrażasz sobie Wielkanocy bez białego barszczu możesz go przygotować zgodnie z zasadami Dukana. Przepis znajdziesz w artykule: Wielkanocne potrawy w fazie I.

Kanapki z pastą jajeczną, wędzonym łososiem i sałatką z korniszonów
Kanapki z pastą jajeczną, wędzonym łososiem i sałatką z korniszonów
  • 3 jajka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, bazylia
  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba (pamiętając, że w tej fazie można jeść tylko 2 kromki takiego pieczywa dziennie)
  • 2 kawałki wędzonego łososia
  • 2 korniszony

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy kroimy na połowę. Żółtka wkładamy do osobnej miseczki i dodajemy jogurt, przyprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii i ugniatamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną pastą smarujemy chlebek. Na kanapkę kładziemy niewielkie kawałki wędzonego łososia.

Zostały nam jeszcze ugotowane białka, które kroimy w kostkę. Tak samo postępujemy z korniszonami. Dodajemy jogurt naturalny, sól, pieprz i wymieszać.

Kurczak w sosie kokosowym z brokułami
Kurczak w sosie kokosowym z brokułami
  • 1 pierś z kurczaka
  • mleko kokosowe
  • 6 brokuł
  • tofu (twarożek sojowy)
  • sól, pieprz, curry, sezam

Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z mleczkiem kokosowym i szczyptą curry. Na drugiej patelni podsmażamy na mleczku kokosowym brokuły i tofu, doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec posypujemy sezamem.

Panna cotta z truskawkami
Panna cotta z truskawkami
  • 0,5 l chudego mleka z ekstraktem waniliowym (bez dodatku cukru)
  • 4 żółtka
  • 6 łyżeczek słodzika w proszku
  • 1 żelatynę
  • ¾ szklanki chudej śmietany

Mleko zagotować. Jajka ubijamy ze słodzikiem i dolewamy powoli do gotowanego mleka (nie zdejmując rondelka z palnika). Po uzyskaniu jednolitej masy zdejmujemy garnek z ognia dodajemy żelatynę i pozostawiamy do schłodzenia. Śmietanę łączymy ze słodzikiem i miksujemy. Łączymy ze sobą obie masy. Powstały jednolity krem wlewamy do miseczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu z miseczek można każdą porcję polać balsamem ze zmiksowanych truskawek. A talerzyk ozdobić listkiem mięty.

Oceń:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(0 głosów, średnia: 0,00 z 5)
Ładowanie ... Ładowanie ...

Poleć:

なぜ日本の女性はルイヴィトンのバッグをそんなに崇拝していますか? ヨーロッパのブランド名の中で、ルイヴィトンiphoneケースのブランド価格は最高ですので、あなたがブランドのパッケージを購入したい場合、多くの人々の最初の選択は、ルイヴィトンのバッグを選択します。 第二の理由は、群れの心理が働いていることです。あなたの友人や同僚がブランド携帯ケースのバッグを買うときに、あなたが持っていなければ、あなたは誰とも、そしてみんなと両立できないように見えます また、このパッケージを購入するお金がないと感じます。 日本社会におけるルイ・ヴィトンの盛り上がりは、約5年間続きました。 なぜなら、物事が誰のためにも洪水になると、それは無益になるからです。 だから日本の通りが21世紀に入ると、ルイ・ヴィトンバッグが突然姿を消した。 あなたがまだルイヴィトンのバッグで買い物をしているなら、あなたは田舎者または外国人として扱われる可能性が高いです。 ルイ・ヴィトンは日本にいるので、それはヌーボーの富がある。