Składniki:
- 0.5 małej główki czerwonej kapusty,
- 1 czerwona cebula,
- 1 strąk żółtej papryki,
- 20 dkg sera feta,
- 1 łyżka pestek słonecznika,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżeczka cukru,
- natka pietruszki
Opis wykonania:
Kapustę oczyścić, zdjąć uszkodzone liście, opłukać, drobno poszatkować. Cebulę obrać, pokroić na krążki. Paprykę umyć, pokroić na paski, oddzielić gniazda nasienne. Ząbek czosnku obrać, drobno posiekać, rozetrzeć z cukrem i solą, dodać sok z cytryny, wymieszać z olejem. Warzywa wymieszać z pokrojoną w kostkę feta, polać sosem czosnkowym, posypać lekko obrumienionymi na patelni pestkami słonecznika, przybrać natką pietruszki.
Oceń:
Poleć:
Czytaj także
that sailing looks cod2oloo30;. what did you say about global warming It’s practically winter weather out there now and it’s only August 1st …. ??? Please don’t take out NW summers away .. it’s all we got out here.Miss you all. Wish you could meet Sonja soon, she’s a charmer.
Arceilts like this are an example of quick, helpful answers.